İçeriğe geç

Beşer Beşer Nasıl Yazılır

Sayılar yazıyla nasıl yazılır?

2. Birden fazla kelimeden oluşan rakamlar ayrı ayrı yazılır: iki yüz, üç yüz altmış beş, bin iki yüz elli bir vb. 3. Senet, çek vb. gibi para ile ilgili işlemler. Ticari belgelerdeki rakamlar ise karşı tarafta gösterilir: 650,35 (altı yüz elli TL, otuz beş kr.)

Beşinci nasıl yazılır?

Sıra sayıları toplama işlemiyle ifade edildiğinde, rakamdan sonra sadece kesme işareti ve ek yazılır ve nokta yoktur: 8. not 8., 2. not 2., vb. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla 5 olarak yazılır. Doğru kullanım 5. formda olmalıdır.

On beş nasıl yazılır bitişik mi?

ON BEŞ KELİMESİNİN ANLAMI Sayılar harflerle de yazılabilir: bin yıl, iki hafta, haftanın beşinci günü, üç ayda bir, yüz soru, iki haftadan sonra, üçüncü sınıf, vb. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla on beş olarak yazılır. Doğru kullanımı on beş olmalıdır.

20 bin nasıl yazılır TDK?

Miktarı belirten bir sayıdır. 20.000 olduğunu belirtir. Sonunda gelen sıfat ne olduğunu açıkça belirtir. 20.000 ton, 20.000 lira gibi… Bu kelime sıklıkla 20.000 olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı 20.000 olmalıdır.

2 Şer Nasıl Yazılır TDK?

NOT: Sıra sayıları bir ek ile gösterildiğinde, rakamdan sonra yalnızca kesme işareti ve ek yazılır ve nokta eklenmez: 8. değil 8, 2. değil 2, vb. 10. Eşleşen sayılar sayı olarak değil, kelime olarak verilir: ikişerli yerine ikişerli adımlarla, dokuzlar yerine dokuzlar halinde, yüzler yerine yüzler halinde, vb.

Yirmi beş nasıl yazılır?

Tabelle der Grundzahlen und OrdnungszahlenSymbolZahlOrdnung25fünfundzwanzigfünfundzwanzig26sechsundzwanzigsechsundzwanzig27siebenundzwanzigsiebenundzwanzig28achtundzwanzig89 weitere Zeilen

Üç beş nasıl yazılır?

Tekrarlar ayrı ayrı yazılır: adım adım, yavaş yavaş, sürü sürü, şaşkın, şaşkın (bakan), farklı, derin, kademeli olarak, güzelce, santim santim, parça parça, parça parça (dinleyen), kol kola, sallanarak, vurarak .. vurarak, takım takım, tık tık, yavaşça, kırk elli (yıl), üç beş (kişi), yüz elli (yıllık), vb.

5 buçuk nasıl yazılır?

Türkçede binler basamağında nokta (3.100.000 = üç milyon yüz bin), ondalıklar basamağında ise virgül (5,5 = beş buçuk) kullanılmaktadır.

5 yazı olarak nasıl yazılır?

5 (beş) sayısını öğrenelim – 5 (beş) sayısı nasıl yazılır – Sayıları ve nasıl yazılır öğrenelim – YouTube. Bu içerik mevcut değil. Sayıları öğrenelim.

Art arda nasıl yazılır?

Sıralı kelimesinin doğru yazımı “sıralı” olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Bunu ardışık olarak yazmak yanlış olur.

Yüzellibin nasıl yazılır?

Yüzden büyük sayılar ve yüzlerin, binlerin veya milyonların katları sayılar yerine harf olarak yazılır (örn. iki yüz, elli bin, vb.). Cümle bir sayıyla başlıyorsa, kelimelerle yazılır. Yüzyıllar büyük ve küçük harflerle yazılır (örn. yirmi birinci yüzyıl).

5 Şubatta nasıl yazılır?

TDK ve Necmiye Alpay’ın Türkçe Sorunları Rehberi’ne göre, belirli bir tarihi belirten ay ve gün adları büyük harfle başlarken, belirli bir tarihi belirtmeyen adlar küçük harfle başlar. Ayrıca, büyük harfle başlaması gereken tarihlerden sonraki ekler kesme işaretiyle ayrılır.

3 Ayda 1 Nasıl Yazılır?

QUARTERLY KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla yanlış olarak “quarterly” şeklinde yazılır. Doğru kullanımı her üç ayda bir olmalıdır.

1 trilyon nasıl yazılır?

Büyük sayıları ifade etmenin kesin yolları: Yazılı iletişimde, biraz daha büyük sayıları ifade etmenin en kolay yolu kesin miktarı belirtmektir. Örneğin; 1 trilyon (kısa ölçekte), 1 milyar (uzun ölçekte) demek yerine, 1.000.000.000.

4 te mi de mi?

Saat ekleri de kesme işaretiyle ayrılır.

Metin içinde sayılar nasıl yazılır?

Metindeki sayılar tek basamaklıysa kelimelerle, iki veya daha fazla basamaklıysa rakamlarla yazılmalıdır. Metinde numaralandırma yapılırken th/th/th ekleri yerine noktalara öncelik verilmelidir.

Resmi yazılarda sayılar nasıl yazılır?

Gerekirse sayılar sayı olarak yazılabilir ve daha sonra parantez içinde harf olarak gösterilebilir. (7) Dört veya daha fazla rakamlı sayılar, aralarına nokta konularak sondan üçlü gruplar halinde yazılır (örnek: 1.452; 25.126; 326.197). Sayılardaki kesirler virgülle ayrılır (örnek: 45.72).

14.00’da nasıl yazılır TDK?

Ünsüz uyumu nedeniyle “saat 2’de” değil “saat 2’de” olması gerekirdi. Saat ve dakikayı gösteren sayılar noktalarla ayrılmıştır, iki nokta yanlıştır.

13.00’da nasıl yazılır TDK?

Doğru yazım şekli 1:00 p.m.’dir, ancak bu çift sıfır zaman dilimlerindedir. Okuma, diğer zaman dilimlerinin dakika işaretlerine dayanmaktadır. Örneğin, doğru zaman 1:46 p.m. olmalı, 1:46 p.m. değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir