İçeriğe geç

Birini Dizginlemek Ne Demek

Bir şeyi dizginlemek ne demek?

(2) engellemek: Birinin aşırı davranmasını engellemek.

Dizginliyor ne demek?

Birinin taşkınlığını, gereksiz ve aşırı hareketlerini engellemek, bir dersin abartılmasını önlemek, fren yapmak: Çoğu zaman kendimi frenlemeye ve dengemi sağlamaya çalışıyorum (With You dergisi).

Dizginleşmiş ne demek?

Hayvanı geminin uçlarına bağlayarak yönlendirmek için kullanılan kayışa dizgin denir. Bu bağlamda, anlamı nedeniyle günlük hayatta hala kullanılan bir kelimedir. Türk Dil Kurumu tarafından bu şekilde ifade edilmiş ve kullanılmıştır.

Dizgin ne anlama gelir?

Dizginler, bir atı (veya başka bir hayvanı) binmek veya sürmek için yönlendirmek amacıyla kullanılan bir at koşum takımının parçalarıdır. Dizginler, bir atı (veya başka bir hayvanı) binmek veya sürmek için yönlendirmek amacıyla kullanılan bir at koşum takımının parçalarıdır.

Duyguları dizginlemek ne demek?

[2] Birinin aşırı davranışlarda bulunmasını engellemek.

Dolu dizgin gitmek ne demek?

[1] itaatsiz olmak.

Dizginleri bırakmak ne demek?

Dizginleri Bırakmak, Onu Tutan Yönetimi Gevşetmek MAKALE AÇIKLAMASI: Dizginleri Bırakmak, Onu Tutan Yönetimi Gevşetmek “Yönetim dizginleri bıraktığında, insanlar rahat bir nefes aldı.”

At dizginlemek ne demek?

Sığırlarla çalışmanın sonucu. Reining, binicilerin atları belirli bir daire, dönüş ve kutu düzeninde yönlendirdiği bir batı at binme yarışmasıdır.

Dizginini çekmek ne demek?

(Birini) kontrol altında tutmak. MADDENİN AÇIKLAMASI: Birinin aşırı davranışlarda bulunmasını engellemek.

Dolu dizgin ilerliyor ne demek?

“Full Rein” (TDK) İdiomunun Anlamı “Full Rein” ifadesinin gerçek anlamı tam hızda koşmak, tam hızda ilerlemek olarak ifade edilir. Mecazi olarak çok fazla ve kaçınılmaz bir durumda olmak anlamına gelir.

Bocalıyor ne demek?

1. Ne yapacağını bilememek, kararsızlık ya da çaresizlik içinde kalmak: Geriye bakmaya korkarak, devam edip etmeme konusunda tereddüt ederek donmuş nehri geçmek (Mustafa N. Sepetçioğlu).

Dejenere olmak ne demek TDK?

TDK Sözlük “Dejenerasyon” ve “oluşma” kelimelerinin anlamı: Dejenerasyon, bir kişinin veya toplumun bozulmasına neden olmak anlamına gelir. “Dejenerasyon” terimi tıbbi literatürde kullanılır. Hücrelerin ve dokuların yapısal veya çevresel nedenlerle bozulmasına dejenerasyon denir.

Dizginleri ele almak ne demek?

[1] Kontrolü ele geçirmek. [2] Yönetimi kendi eline almak.

Dizginliyorum ne demek?

“Seni geri tutuyorum” ile bitiyorsa, bu sizi kontrol ettikleri anlamına gelir ve bunu “bu odanın her yerinde” yaptıklarını söylemeleri tuhaftır. Ancak “Seni geri tutuyorum” ile bittiği için cümlenin tamamı hiçbir yere varmaz. Not: “Rule”, hükmetmek veya en azından bir yönetici olarak hizmet etmek anlamına gelir. 3 Ekim 2021 “Seni geri tutuyorum” ile bitiyorsa, bu sizi kontrol ettikleri anlamına gelir ve bunu “bu odanın her yerinde” yaptıklarını söylemeleri tuhaftır. Ancak “Seni geri tutuyorum” ile bittiği için cümlenin tamamı hiçbir yere varmaz çünkü “Seni geri tutuyorum” ile biter. Not: “Rule”, hükmetmek veya en azından bir yönetici olarak hizmet etmek anlamına gelir.

Dizgin nedir tarihte?

Dizgin, binicinin atı kontrol etmek için tuttuğu ip veya kayıştır.

Dizginleri bırakmak ne demek?

Dizginleri Bırakmak, Onu Tutan Yönetimi Gevşetmek MAKALE AÇIKLAMASI: Dizginleri Bırakmak, Onu Tutan Yönetimi Gevşetmek “Yönetim dizginleri bıraktığında, insanlar rahat bir nefes aldı.”

At dizginlemek ne demek?

Sığırlarla çalışmaktan. Reining, binicilerin atları belirli bir daire, dönüş ve duraklama düzeninde yönlendirdiği bir batı at binme yarışmasıdır.

Bir şeyin farkına varmak ne demek?

BİLDİRİLECEK NESNE AÇIKLAMASI: Dikkatinizi çekmek, orada olduğunu anlamak, fark etmek. “Bu kalabalığın içinde sizi fark edeceklerini sanmıyorum.”

Körüklemek kelimesinin kökü nedir?

Eski Türkçedeki kȫrük “körük dövmek” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Eski Türkçede yazılı örneği olmayan *kövrük biçiminden türemiş olabilir; ancak bu kesin değildir. Moğolca kögerge “körük, akciğerler” < köge - "şişmek, şişmek, köpürmek" ile karşılaştırın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sınırsız Escort